Žebřík 2004 – OLMECA MUSIC AWARDS je za dveřmi

Už v pátek 11. března se uskuteční slavnostní vyhlášení výročních hudebních cen Žebřík 2004 – OLMECA MUSIC AWARDS. Moderátorem šestihodinové akce je režisér a herec Zdeněk Suchý.

Ten během večera přivítá na pódiu osobnosti naší hudební a filmové scény, uvede koncerty několika kapel a zahájí soutěž mladých talentů Coca-Cola PopStar. V programu nebude nouze o překvapení, které pořadatelé - stejně jako výsledky ankety, úzkostlivě tají.

Na hlavní scéně budou oceněni vždy první tři nejlepší umělci v každé z deseti kategorií. Vítězové obdrží sošku „Tančící R“ z dílny výtvarníka Václava Česáka. Tento renomovaný sochař je rovněž autorem originálních cen za druhá a třetí místa.

Do plzeňského Domu kultury Inwest však míří i mnozí další vzácní hosté, kteří se na stupně vítězů nedostanou. Můžete se těšit na koncerty skupin Chinaski, Pražský výběr, Mig 21, Kryštof a Ready Kirken se speciálním hostem.

Časopis Report originálním způsobem vyzývá své čtenáře k účasti na pátečním koncertu: zvukovou pozvánkou na CD, přiloženém k novému číslu časopisu, jež vychází 1. března. CD nazvané SOUNDCZECH 7 je kompilací obsahující hity kapel účinkujících na Žebříku (Chinaski, Pražský výběr, Kryštof, Mig 21, UDG, Ready Kirken), zajímavé skladby loňského roku (např. od Umakartu, Anny K., Moimira Papalescu & The Nihilists) a novinky či nevydané písně skupiny Vypsaná fixa, Viléma Čoka, Bratří Orffů, Clou, Madfinger nebo remix Monkey Business.

ZEPTALI JSME SE ZDEŇKA SUCHÉHO A MIG 21 Jezdíte pravidelně na Žebřík? Z.S.: Na Žebřík jezdím už několik let, protože je to nejlepší akce v této zemi spojená s vyhlašováním cen - hlavně proto, že je to normální a hraje se živě hudba. MIG 21: Letos hrajeme na Žebříku poprvé, takže doufáme, že to úplně nezkazíme. Chtěli bychom se zde totiž někdy vrátit a možná se stát i pravidelným účastníkem Žebříku.

Co vás s touto anketou spojuje? Z.S.: Mám asi šest cen, z toho dvě nebo tři první za klipy. Již čtvrtým rokem Žebřík uvádím, poslední dva roky ho i režíruji, dělám doprovodné projekce, rozhlasovou reklamu i televizní spot.

Jak vnímáte ceny diváků (čtenářů)? Z.S.: Jako ceny od lidí, kteří se o hudbu zajímají a mají docela dobrý vkus. Jako uznání od lidí, kteří se neshlukují v podivných akademiích a nemanipulují hudbou – narozdíl od nich tyto lidi hudba totiž skutečně baví a zajímá. MIG 21: Jestli nějakou cenu získáme, budeme ji jistě vnímat velice kladně, ale v opačném případě také.

Jaké jsou vaše pracovní plány na letošní rok? Z.S.: Vymalovat, opravit auto, najít si manželku, dotáhnout projekt Největší Čech pro Českou televizi, natočit nějaký pěkný klip, uvádět festival v Trutnově a Sušici, udělat dobrý dětský tábor a mezitím se dobře bavit. MIG 21: Právě probíhá naše POP POP POP TOUR, která nám zabírá všechen volný čas. Ale v létě bychom chtěli hrát hodně venku na čerstvém vzduchu, tak uvidíme. Každopádně na podzim snad vyjde naše první DVD společně s BEST OF.

Vstupenky na ŽEBŘÍK 2004 lze zakoupit za 249 Kč v prodejnách Ticketpro (www.ticketpro.cz) a Ticketstream (www.ticketstream.cz), nebo si je můžete objednat také přímo v redakci REPORTU na predplatne@ireport.cz nebo na tel. 377 431 105.

zdroj: 2 MEDIA

Doporučujeme

Články odjinud