5 chyb při nanášení rtěnky, které vám přidají roky

5 chyb při nanášení rtěnky, které vám přidají roky

Rtěnky se těší obrovské oblibě, ale vybrat správný odstín a ještě ji umět dobře nanést je tak trochu kumšt. Jak to udělat, abyste si zbytečně nepřidávala roky?

Aplikace na suché rty

Suché a popraskané rty se šupinkami poškozené kůže nikdy nevypadají dobře. Natož, když na ně nanesete rtěnku a nerovnosti tím ještě zvýrazníte. Odumřelé šupinky kůže můžete odstranit jemným peelingem, pomocí velmi měkkého zubního kartáčku nebo hrubším ručníkem. Než naneste rtěnku, použijte jelení lůj, který vaše rty dokonale zvláční a vyživí.

Pokračování 2 / 5

Vynechání primeru

Stejně jako existuje primer pro pleť, používá se i primer na rty pod rtěnku. Právě tento podklad zabrání barevné rtěnce, aby se rozpíjela a tvořila kolem úst nehezké mapy, které nesluší nikomu. A budou o to výraznější, pokud kolem rtů máte vrásky. Proto použití primeru nepodceňujte!

Pokračování 3 / 5

Špatné nanášení

Nikdy nenanášejte rtěnku přímo z tuby. Takové líčení je velmi nepřesné, snadno přetáhnete a výsledný efekt nebude dokonalý. Zainvestujte do štětečku určeného přímo k nanášení rtěnky a uvidíte, že bude mnohem snazší vykreslit tvar rtů a pečlivě vyplnit každou skulinku. Barva pak bude lépe držet. Aby okraje vašich rtů byly opravdu precizní, nezapomínejte na konturovací tužku!

Pokračování 4 / 5

Mazání

Není na škodu rtěnku v průběhu dne či večera zkontrolovat a opravit. Barva má totiž tendence ze středu rtů mizet a naopak se usazovat v koutcích, což nevypadá hezky. Pokud chcete pomoct tomu, aby rtěnka déle vydržela, kde má, po prvním nanesení barvy stiskněte mezi rty papírový ubrousek a poté rtěnku naneste znova. Pro ještě intenzivnější efekt postup zopakujte.

Pokračování 5 / 5

Špatný výběr odstínu

Vyhněte se světlým a takzvaně „nahým“ odstínům rtěnky. Tyto barvy sluší mladým dívkám, vy v nich budete vypadat nemocně. Nebojte se použít tmavší odstíny, například ten, který se nejvíc podobá nejtmavšímu místu vašich rtů. Na léto je vhodný fuchsiový odstín, v zimě zase zářivější červená.

Doporučujeme

Články odjinud