Zoot.cz 899 Kč

Zoot.cz 899 Kč

Zoot.cz 169 Kč
Zara 899 Kč
Zara 899 Kč
Zara 1 999 Kč
68
Fotogalerie

Je vám 40+? Pak vám tyto kousky nesmí chybět ve skříni!

Abyste působila mladistvě a zároveň elegantně, jak se na váš věk sluší, je důležité vědět, jaké oblečení byste měla mít ve své skříni. Existuje několik základních kousků, které můžete libovolně kombinovat a přidat doplňky. Jaké to jsou?

Sako nebo blazer

Sako nebo blazer by vám měly perfektně padnout. Jejich výběr nepodceňujte. Pořídit si můžete černé nebo šedé, to se stane základem. Pokud se však do jejich nošení zamilujete, nebojte se investovat i do jiných barev.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pokračování 2 / 10

Košile s límečkem

Klasická košile s límečkem, ať už si vyberete bílou, modrou nebo pruhovanou, se vám ve skříni neztratí. Dá se nosit jak do práce, tak na volný čas. Její vzhled snadno změníte v ležérní, když jí srolujete rukávy.

Pokračování 3 / 10

Džíny

Džíny má doma určitě každá z nás. Ne každý střih se ale dá nosit v každém věku. Po čtyřicítce nejvíce užijete ty rovného střihu a v tmavších barvách.

Nevíte, jaké džíny vám padnou? Poradíme vám ve videu:

Pokračování 4 / 10

Pouzdrové sukně

Pouzdrové sukně umějí vytvořit nádhernou siluetu. Pokud máte širší boky, kupte si ji v tmavší barvě, naopak pokud potřebujete své úzké boky zvýraznit, zvolte sukni s volánkem neboli s peplum.

Pokračování 5 / 10

Halenka

Stejně jako košili využijete i halenku. Skvěle vypadá ta s vázáním nebo propínací halenka bez límečku. Pokud chcete zvýraznit malá prsa, zakupte si halenku s volánkem nebo s řasením právě v oblasti prsou.

Pokračování 6 / 10

Svetřík nebo kardigan

Propínací svetřík neboli kardigan jde zkrátka ke všemu. I zde dávejte pozor na střih. Véčkový výstřih umí prodloužit postavu, naopak výstřih končící u krku postavu zkrátí. Kratší střih svetru vám prodlouží nohy a u delšího si dejte pozor na kapsy, které mohou přidat objem v problémových partiích.

Pokračování 7 / 10

Áčkové šaty

Áčkové šaty unosíte do práce i na procházku. Jejich využití nezná mezí. Vybírat můžete z mnoha barev i vzorů, zaměřte se také na tvar výstřihu. Pár jich vyzkoušejte a okamžitě uvidíte, který vám bude lichotit nejvíce.

Pokračování 8 / 10

Pouzdrové šaty

Pouzdrové šaty umějí zázraky s postavou. Definují pas a zeštíhlí vás. Pokud se chcete odvázat, kupte si je ve výrazné barvě, ale dávejte pozor, aby fungovaly se zbytkem outfitu. Když se rozhodnete pro vzorované, držte se více při zemi a volte pouze malé a nenápadné vzory.

Jak oživit obyčejný outfit?

Pokračování 9 / 10

Džínová bunda

Říkáte si, že džínová bunda je jen pro mladší ročníky? Ale kdepak! Tento kousek užijete zejména na jaře a v létě. Parádně vypadá k šatům, ale i třeba k elegantním kalhotám.

Pokračování 10 / 10

Pruhované tričko

Námořnické pruhované tričko je klasika a nezáleží na tom, zda si vyberete kombinaci černo-bílých nebo třeba modro-bílých pruhů, vždy půjde snadno kombinovat.

Doporučujeme

Články odjinud