Křupavé kuře 6x jinak: Exotické recepty z Řecka, USA i Thajska | Foto: iStock

Foto: iStock

Křupavé kuře 6x jinak: Exotické recepty z Řecka, USA i Thajska

Kuře se připravuje po celém světě na různé způsoby. Domluví se na něm rodiny, děti, kamarádi a dokonce pro spoustu dalších kultur je kuře populární pokrm. Vybrali jsme pro vás několik receptů z celého světa, zkuste české řízky obměnit za něco nového.

Sladké kuře Dakgangjeong

Korejské křupavé kuře je dozlatova usmažené a zalité hustou sladkou omáčkou ze sójovky a dalších přísad, které jsou pro Asii typické. Po usmažení nezapomeňte na kuře nasypat sezamová semínka a arašídy, bude tak ještě křupavější. Recept na Sladké kuře Dakgangjeong najdete zde.

Jak připravit fakt šťavnatá prsíčka? Mrkněte na video: 

Kotopoulo Tiganito Marinato

Možná jste na vaší dovolené v Řecku ochutnali smažené kuře Kotopoulo Tiganito Marinato. Marináda na maso se skládá z olivového oleje, citronů a bílého vína. Poté, co se maso naloží, můžete přejít ke smažení. Skvělý výsledek ochutnáte už za několik minut. Recept na Kotopoulo Tiganito Marinato najdete zde.

Medová marináda na grilovaná stehna, žebra i ryby>>>

Smažené kuře po jižansku

Skvělé kuře ze Spojených států. Kuřecí stehna naložte přes noc do podmáslí, aby maso bylo krásně měkké i po usmažení. Jako přílohu podávejte salát Coleslaw a nebojte se kuře dochutit tabascem. Recept na Smažené kuře po jižansku najdete zde.

Taiwanské voňavé kuře

Taiwan je známý svým pouličním jídlem. Jídlo je tam tak levné, že se nevyplatí ho vařit doma. Většina oblíbených jídel z ulice není těžká ani na domácí přípravu. Samozřejmě i na Taiwanu je smažené kuře jedno z neoblíbenějších jídel, jeho lehce pálivá, ale přesto nasládlá chuť okouzlí každého. Recept na Taiwanské voňavé kuře najdete zde.

Kai tod taucheo

Tento velice ostrý recept pochází z Thajska, kde jsou pálivá jídla velice vyhledávaná, téměř nezbytná. Pokud máte rádi pálivé pokrmy, tento recept je přímo pro vás. K příloze zvolte rýži ochucenou rybí nebo delikátní ústřicovou omáčkou. Recept na Kai tod taucheo najdete zde.

Kuře „65“

Specialitou jižní Indie je toto smažené kuře v rýžové mouce. Kuře správně usmažíme tak, že ho vložíme do rozpáleného oleje na 180 °C a smažíme 7 až 10 vteřin. S teplotou to moc nepřežeňte. Ve velmi rozpáleném oleji povrch ztmavne a vnitřek zůstane syrový. Aby se olej moc neochladil, vkládejte maso postupně. Recept na Kuře „65“ najdete zde.

Mrkněte na video, jak lehce naporcovat kuře:

Doporučujeme

Články odjinud